Vaniljhjärtan

Vaniljhjärtan

Skriv ut
Vaniljhjärtan

Vaniljhjärtan

Gör alla hjärtansdag lite extra speciell med dessa riktigt goda vaniljhjärtan! Klassiska hjärtan med vaniljkräm eller lite nyare smak med chokladfyllning.

Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Portioner 12 st

Ingredienser

Mördeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula från ett stort ägg
  • 150 g smör kylskåpskallt

Fyllning

  • 1 st vaniljstång
  • 1 dl mjölk
  • 1,5 dl grädde
  • 50 g äggulor 2-3 st ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 msk maizena
  • 20 g smör
  • 50 g mjölkchoklad

Garnering

  • florsocker
  • kakao
  • smält choklad

Instruktioner

Mördeg

  1. Blanda alla de torra ingredienserna.

  2. Blanda ner äggulan och smöret.

  3. Blanda till allt går ihop och ställ sedan i kylen 20-30 minuter.

Fyllning

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

  2. Hacka chokladen fint.

  3. Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång.

  4. Blanda äggulor, socker och maizena i en bunke och rör till en smidig blandning (får inte vara några klumpar).

  5. Blanda en liten del av mjölkblandningen ner i äggvispet och häll tillbaka allt i kastrullen.

  6. Låt koka i några minuter under kraftig omrörning, maizenan ska koka ur krämen.

  7. När krämen har tjocknat, tag från plattan och lägg i smöret.

  8. Sila över hälften, hälften i två bunkar.

  9. Häll i den hackade chokladen i den ena bunken.

  10. Låt stå bunkarna stå i kylen tills krämen svalnat.

Fylla hjärtana

  1. Kavla ut mördegen mellan plastfolie.

  2. Klä hjärtformarna med halva degen.

  3. Fyll två spritspåsar med fyllningarna och spritsa i en klick i varje form.

  4. Täck hjärtformarna med resten av mördegen, se till att de sitter ihop i kanten.

  5. Grädda kakorna i mitten av ugnen på 200 grader i ca 12-15 min.

  6. Tag ut och låt svalna helt i formen.

  7. Stjälp sedan upp de försiktigt med en liten palett. 

  8. Pudra över florsocker eller kakao alternativt ringla över smält choklad.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg