Gör alla hjärtansdag lite extra speciell med dessa riktigt goda vaniljhjärtan! Klassiska hjärtan med vaniljkräm eller lite nyare smak med chokladfyllning.
Blanda alla de torra ingredienserna.
Blanda ner äggulan och smöret.
Blanda till allt går ihop och ställ sedan i kylen 20-30 minuter.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Hacka chokladen fint.
Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång.
Blanda äggulor, socker och maizena i en bunke och rör till en smidig blandning (får inte vara några klumpar).
Blanda en liten del av mjölkblandningen ner i äggvispet och häll tillbaka allt i kastrullen.
Låt koka i några minuter under kraftig omrörning, maizenan ska koka ur krämen.
När krämen har tjocknat, tag från plattan och lägg i smöret.
Sila över hälften, hälften i två bunkar.
Häll i den hackade chokladen i den ena bunken.
Låt stå bunkarna stå i kylen tills krämen svalnat.
Kavla ut mördegen mellan plastfolie.
Klä hjärtformarna med halva degen.
Fyll två spritspåsar med fyllningarna och spritsa i en klick i varje form.
Täck hjärtformarna med resten av mördegen, se till att de sitter ihop i kanten.
Grädda kakorna i mitten av ugnen på 200 grader i ca 12-15 min.
Tag ut och låt svalna helt i formen.
Stjälp sedan upp de försiktigt med en liten palett.
Pudra över florsocker eller kakao alternativt ringla över smält choklad.