Vit chokladtryffel med tranbär och pistage
Skriv ut
Vitchokladtryffel med tranbär och pistage
En riktigt god tryffel med söt vit choklad, syrliga tranbär och crunch från hackade pistagenötter.
Tillagningstid 2 timmar 30 minuter
Portioner 20 st
Ingredienser
Tryffel
- 200 g vit choklad
- 3/4 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl pistagenötter
- 1 dl tranbär torkade
Garnering
- Florsocker
Instruktioner
-
Hacka chokladen fint.
-
Koka upp grädde och vaniljsocker under omrörning.
-
Tag bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Smälter inte all choklad ordentligt går det bra att försiktigt värma på chokladblandningen lite lätt på spisen igen tills allt har smält.
-
Rosta pistagenötterna i en stekpanna och hacka till små bitar.
-
Hacka tranbären fint.
-
Blanda ner tranbären och pistagenötterna i chokladblandningen.
-
Låt svalna i kylen i ca 2 timmar tills den är formbar.
-
Forma till runda bollar och doppa i florsocker. Lägg eventuellt i små formar.