Shireens kladdis
Skriv ut
Shireens Kladdis
Härligt kladdig och chokladig. Mums!
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 6 pers
Ingredienser
- 100 g Mörk choklad
- 150 g Smör
- 2 st Ägg Stora
- 2,5 dl Farinsocker
- 0,5 dl Kakao
- 1 tsk Vaniljpulver
- 1 dl Vetemjöl
- 1 nypa salt
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 175 grader, smöra och pudra en 24-cm springform med kakao.
-
Hacka chokladen fint.
-
Smält smöret i en kastrull och häll ner chokladen.
-
Blanda ägg och farinsocker försiktigt med en slickepott (OBS! ej pösigt).
-
Blanda kakao, vaniljpulver, vetemjöl och salt i en bunke.
-
Blanda försiktigt ner chokladblandningen i ägg- och sockerblandningen.
-
Sila ner de torra ingredienserna och rör med en slickepott tills allt går ihop.
-
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 18 min.
-
Låt stå i rumstemperatur i minst en timme innan du serverar den.
-
Servera med vaniljglass och rårörda hallon
Receptanteckning
Om du har möjlighet, låt gärna kakan stå över natten så sätter den sig ordentligt och blir riktig seg och god!
[…] vinnare av Hela Sverige bakar 2016. Vi bakade kladdkaka enligt Shireen specialrecept som du hittar här. Kladdkakorna toppades med japp, marshmallows, daim, saltlakritssirap och till och med kexchoklad. […]