Polkagrispoppisar
Polkagrispoppisar
Cake pops - en tårta i miniformat. Här toppar jag den med hackade polkagrisar. Superenkelt och supergott till julens dessertbord!
Ingredienser
Cake Pops
- 100 g smör normalsaltat
- 100 g mörk choklad
- 2 dl farinsocker
- 2 st ägg stora
- 1 tsk vaniljpulver
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 dl vetemjöl
- 200 g cream cheese ex Philadelphia
Garnering
- 200 g choklad mjölk eller mörk
Instruktioner
Cake Pops
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Lägg bakplåtspapper i en bakform, ca 20 x 30 cm.
-
Smält smöret och chokladen över ett vattenbad.
-
Rör i socker och ägg.
-
Blanda ner de torra ingredienserna.
-
Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 18-20 min.
-
Låt svalna helt.
-
Smula ner kakdegen och blanda med cream cheese till en fast massa.
-
Forma till ca 20 bollar (ungefär 30 g / st) och för in en pinne eller ett sugrör i varje boll. Frys i 30 min.
Garnering
-
Hacka chokladen fint och smält över ett vattenbad. Ställ åt sidan.
-
Finhacka polkagrisen, antingen i en mortel eller med en matberedare.
-
Doppa cake popsen i den smälta chokladen och strö över den hackade polkagrisen.
-
Ställ på tallrik och sätt in i kylen.