Pepparkakscookies
Skriv ut
Pepparkakscookies
Pepparkakor är ju julens kakor! Med mina pepparkakscookies, lovar jag att de är ännu godare och ännu juligare! Testa dem redan idag!
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Portioner 35 st
Ingredienser
- 175 g smör rumstempererat
- 1 dl strösocker
- 1 dl brun farin
- 1 st ägg stort, rumstempererat
- 3/4 dl ljus sirap
- 4,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 tsk pepparkakskrydda
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Vispa smör och socker vitt och fluffigt, ca 2-3 min.
-
Vispa ner ägget och tillsätt sirapen.
-
Blanda alla de torra ingredienserna i en skål och blanda ner i äggblandningen .
-
Blanda till en slät smet och ställ i frysen i 20 min.
-
Tag ut degen från frysen och rulla till små bollar (ca 20g/st).
-
Ställ bollarna på plåten och tryck lite lätt med handflatan på varje boll. Strö över lite strösocker.
-
Baka i ugnen i ca 10-12 min tills de får gyllenbrun färg.