Japp-kladdis

Japp-kladdis

Japp-kladdis

Japp, det är verkligen gott med en JAPP-kladdis! Kladdkaka! Mums mums mums och det blir verkligen ännu godare när man blandar i godis! I den här versionen är det med Japp, men det går att variera i mängder - Kexchoklad, Nougat, Dumle, Lakrits och så mycket mer! Det är verkligen bara fantasin som sätter stopp! Gör den redan idag och bjud till helgen.

Tillagningstid 30 minuter
Portioner 6 pers

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 st ägg stora
  • 2,5 dl farinsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader, smöra och pudra en 24-cm springform med kakao.

  2. Smält smöret i en kastrull. 

  3. Hacka chokladen fint och blanda ner i smöret.

  4. Blanda ner ägg, farinsocker, kakao och vaniljpulver med en slickepott. 

  5. Rör till sist ner vetemjölet. 

  6. Häll smeten i formen och toppa med valfritt godis.

  7. Grädda mitt i ugnen i ca 16-18 min.

  8. Låt stå i rumstemperatur i minst en timme innan du serverar den.

  9. Servera med vaniljglass och rårörda hallon.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *