Japp-kladdis
Japp-kladdis
Japp, det är verkligen gott med en JAPP-kladdis! Kladdkaka! Mums mums mums och det blir verkligen ännu godare när man blandar i godis! I den här versionen är det med Japp, men det går att variera i mängder - Kexchoklad, Nougat, Dumle, Lakrits och så mycket mer! Det är verkligen bara fantasin som sätter stopp! Gör den redan idag och bjud till helgen.
Ingredienser
- 150 g smör
- 100 g mörk choklad
- 2 st ägg stora
- 2,5 dl farinsocker
- 1/2 dl kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 175 grader, smöra och pudra en 24-cm springform med kakao.
-
Smält smöret i en kastrull.
-
Hacka chokladen fint och blanda ner i smöret.
-
Blanda ner ägg, farinsocker, kakao och vaniljpulver med en slickepott.
-
Rör till sist ner vetemjölet.
-
Häll smeten i formen och toppa med valfritt godis.
-
Grädda mitt i ugnen i ca 16-18 min.
-
Låt stå i rumstemperatur i minst en timme innan du serverar den.
-
Servera med vaniljglass och rårörda hallon.