Bananbröd med choklad och hallon
Bananbröd med choklad och hallon
Supersaftigt bananbröd fylld med syrliga hallon och mörk choklad. Det här är ett perfekt bröd för frukost, mellanmål eller kanske till och med fika. Ett tips är att använda väldigt bruna bananer, då får man ut den godaste banansmaken. Vill du vara lite nyttigare, skippa chokladen.
Ingredienser
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk kanel
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljpulver
- 1/2 tsk salt
- 2 st ägg stora, rumstempererad
- 3 st bananer bruna
- 0,75 dl matolja
- 0,75 dl turkisk yoghurt
- 100 g hallon frysta
- 100 g mörk choklad
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en en avlång brödform, ca 1,5 l.
-
Blanda vetemjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver och salt i en bunke. Ställ åt sidan.
-
I en ny bunke, rör ihop ägg, bananer, matolja och turkisk yoghurt.
-
Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör tills allt går ihop.
-
Hacka chokladen och rör ner den och hallonen med en slickepott.
-
Fyll formen med smeten och grädda mitt i ugnen i ca 40-45 min. Testa med en provsticka att den är torr.
-
Täck med en bakduk och låt stå tills brödet är helt rumstempererad.
-
Servera gärna med lite smör.