Japp, det är verkligen gott med en JAPP-kladdis! Kladdkaka! Mums mums mums och det blir verkligen ännu godare när man blandar i godis! I den här versionen är det med Japp, men det går att variera i mängder - Kexchoklad, Nougat, Dumle, Lakrits och så mycket mer! Det är verkligen bara fantasin som sätter stopp! Gör den redan idag och bjud till helgen.
Sätt ugnen på 175 grader, smöra och pudra en 24-cm springform med kakao.
Smält smöret i en kastrull.
Hacka chokladen fint och blanda ner i smöret.
Blanda ner ägg, farinsocker, kakao och vaniljpulver med en slickepott.
Rör till sist ner vetemjölet.
Häll smeten i formen och toppa med valfritt godis.
Grädda mitt i ugnen i ca 16-18 min.
Låt stå i rumstemperatur i minst en timme innan du serverar den.
Servera med vaniljglass och rårörda hallon.