Chokladdoppade mandelbiscotti
Chokladdoppade mandelbiscotti
Biscotti är ju så himla gott! Här har jag smaksatt mina med kanel, sötmandel och brun farin för att få de lite mer knäckiga och ännu godare.
Ingredienser
Biscotti
- 175 g sötmandel rostad
- 100 g smör rumstempererat
- 2 dl brun farin
- 2 st ägg stora
- 1 tsk vaniljpulver
- 4,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
Pensling
- 1 st ägg
- 1 msk mjölk
Garnering
- 100 g blockchoklad
- mandel hackad
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg sötmandeln på en ugnsplåt och rosta i ca 5-10 min.
-
Vispa smör och socker fluffigt.
-
Vispa ner äggen, ett i taget.
-
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
-
Hacka mandeln grovt.
-
Blanda ner de torra ingredienserna och hackad mandel i äggsmeten.
-
Stjälp ner degen på ett bakbord, dela i två stora delar och forma till två längder.
-
Blanda ägg och mjölk till pensling i en liten skål.
-
Pensla längderna och grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
-
Tag ut plåten och skär längderna i önskad storlek på bitar.
-
Sänk temperaturen på ugnen till 100 grader och sätt in biscottin igen, i ca 20 min
-
Stäng av ugnen och låt biscottin torka helt i eftervärmen, ca 45 min.
-
Doppa i blockchoklad och strö över hackad mandel.
-
Förvara biscottin i en glasburk.