Chokladsalami
Chokladsalami
Världens godaste chokladsalami. Ett annorlunda godis att ha på julens alla dessertbord. Är du allergisk mot nötter, skippa det och smaksätt med ditt favoritgodis istället
Ingredienser
Chokladsalami
- 50 g sötmandel
- 50 g pistagenötter
- 200 g mörk choklad
- 75 g smör
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 st ägg stort
- 1/2 dl vispgrädde
- 3 st Digestivekex
- 1 st Apelsin skalet
Garnering
- florsocker
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 175 grader och lägg mandel och pistagenötterna på en plåt och rosta lite lätt, ca 5-10 min. Låt svalna.
-
Smält choklad och smör över ett vattenbad.
-
När allt har smält, tag bort från plattan och rör ner kakao och vaniljpulver. Ställ åt sidan.
-
I en liten skål, knäck ägget i grädden och vispa lätt. Blanda ner detta i chokladblandningen.
-
Krossa kexen i små bitar (ej smulor).
-
Hacka nötter och mandel för hand i små bitar.
-
Blanda ner kex och nötter i chokladblandningen och rör runt. Riv ner apelsinskalet.
-
Ställ i kylen i ungefär 1 timme.
-
Lägg chokladblandningen i plastfolie och forma den till två långa "salami".
-
Ställ i kylen minst i 6 timmar, helst över natten.
-
Ta bort plastfolien från salamin och rulla i florsocker.
-
Förvara i kylen tills det är dags för servering.