Chokladsalami

Chokladsalami

 

Skriv ut
Chokladsalami

Chokladsalami

Världens godaste chokladsalami. Ett annorlunda godis att ha på julens alla dessertbord. Är du allergisk mot nötter, skippa det och smaksätt med ditt favoritgodis istället 

Tillagningstid 1 timme
Total tid 7 timmar
Portioner 2 st

Ingredienser

Chokladsalami

  • 50 g sötmandel
  • 50 g pistagenötter
  • 200 g mörk choklad
  • 75 g smör
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 st ägg stort
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 3 st Digestivekex
  • 1 st Apelsin skalet

Garnering

  • florsocker

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg mandel och pistagenötterna på en plåt och rosta lite lätt, ca 5-10 min. Låt svalna. 

  2. Smält choklad och smör över ett vattenbad.

  3. När allt har smält, tag bort från plattan och rör ner kakao och vaniljpulver. Ställ åt sidan.

  4. I en liten skål, knäck ägget i grädden och vispa lätt. Blanda ner detta i chokladblandningen. 

  5. Krossa kexen i små bitar (ej smulor).

  6. Hacka nötter och mandel för hand i små bitar.

  7. Blanda ner kex och nötter i chokladblandningen och rör runt. Riv ner apelsinskalet.

  8. Ställ i kylen i ungefär 1 timme.

  9. Lägg chokladblandningen i plastfolie och forma den till två långa "salami". 

  10. Ställ i kylen minst i 6 timmar, helst över natten.

  11. Ta bort plastfolien från salamin och rulla i florsocker. 

  12. Förvara i kylen tills det är dags för servering.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg