Vanilj- och chokladdrömmar
Vanilj- och chokladdrömmar
Kakor är ju så himla gott och Drömmar är en fantastiskt god och spröd kaka om den får bakas rätt. Eftersom jag också är är en chokladälskare, har jag kombinerat två av bästa världar när det gäller smakerna, med både vanilj och choklad i en och samma tugga. Smaksätt gärna med lite apelsinskal, det ger kakan det lilla extra.
Ingredienser
- 50 g smör rumstempererat
- 2 dl strösocker
- 1/2 dl rapsolja
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk kakao
- 1/2 tsk hjorthornssalt
- 2 dl vetemjöl
- 1 st apelsin skalet från
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 150 grader.
-
Rör rumsvarmt smör och socker fluffigt för hand. Häll i rapsolja, lite i taget.
-
Blanda vaniljsocker, hjorthornssalt och vetemjöl i en bunke och rör ner i ovanstående smet .
-
Dela degen i två delar och smaksatt den ena med kakao och ev apelsinskal.
-
Rulla små bollar av både både vanilj- och chokladdegarna, ca 10g/boll.
-
Ta en vaniljboll och en chokladboll och kläm ihop, rulla försiktigt till en boll igen.
-
Lägg på bakplåtspapper i en långpanna och grädda mitt i ugnen i ca 18-20 min.