Tomtecupcakes
Tomtecupcakes
Om tomten gjorde egna cupcakes är det såhär dem skulle se ut. Både gulliga att titta på och goda att tugga på.
Ingredienser
Tomtefluff
- 1 påse skumtomtar 100 g
- 3,5 dl vispgrädde
- färgpasta röd
Chokladcupcakes
- 100 g smör
- 1,75 dl strösocker
- 1 st ägg
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl kakao
- 1 nypa salt
- 1 dl mjölk
- 1/2 dl vatten kokande
Garnering
- 3 dl vispgrädde
Instruktioner
Tomtefluff
-
Häll grädden i en kastrull och värm på låg värm.
-
Dela undertiden skumtomtarna i mindre bitar.
-
Tillsätt skumtomtarna i den varma grädden och låt allting smälta.
-
Häll över blandningen i en kastrull och ställ i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten.
-
Tag ut skumtomtefluffet ur kylen och vispa med en elvisp.
-
Fyll en spritspåse med slät tyll och låt stå i kylen tills det är dags att använda.
Chokladcupcakes
-
Sätt ugnen på 175°C.
-
Vispa smör och strösocker vitt och poröst, ca 3-4 min. Vispa ner ägget.
-
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och blanda försiktigt ner det i äggblandningen.
-
Blanda ner mjölken och det kokande vattnet tills smeten går ihop.
-
Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll de till 2/3, helst med en spritspåse för att minska kladd.
-
Grädda i mitten av ugnen i ca 16-18 minuter. Testa med en provsticka, den ska vara torr.
-
Ta ut och låt svalna helt.
Montering, garnering
-
Vispa grädden fast och fyll en spritspåse. Använd en stjärnformad tyll.
-
Spritsa tomtefluffet på cupcaken så det blir tre lager på varandra.
-
Spritsa små stjärnor runt cupcaken och på toppen så det ser ut som en tomteluva.