Sticky toffee pudding
Sticky toffee pudding
Yummy, vad gott! Förra året när jag var i England åt jag sticky toffee pudding i en liten bar i staden Hull. Det såg inte mycket ut för världen men det var verkligen en supergott, skulle våga påstå att min variant av den är ännu godare, rentutav godast!
Ingredienser
Pudding
- 120 g dadlar kärnfria
- 1,5 dl vatten hett
- 60 g smör rumstempererat
- 1,5 dl brun farin
- 1 st ägg stort
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 nypa salt
Toffeesås
- 2 dl brun farin
- 1,5 dl vispgrädde
- 50 g smör
- 1 nypa salt
Instruktioner
Pudding
-
Sätt ugnen på 175 grader och smöra 4 st suffléformar
-
Lägg dadlarna i en matberedare och hacka till små bitar. Häll det varma vattnet över de och låt stå i några min.
-
Vispa smör och brun farin fluffigt. Vispa ner ägget. Häll över dadlarna.
-
Blanda alla de torra ingredienserna och rör försiktigt ner i smeten.
-
Häll i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 25 min. Testa med en provsticka att den är torr. Låt svalna helt.
Toffeesås
-
Blanda brun farin, vispgrädde, smör och salt i en tjockbottnad kastrull.
-
Koka försiktigt upp tills den blir gyllenbrun.
Servering
-
Gör en mängd små hål i kakan med hjälp av en tandpetare.
-
Häll över en liten del av såsen och låt stå i ca 5-10 min. Upprepa sedan samma procedur.
-
Servera med vaniljglass