Brownie med apelsin
Skriv ut
Brownie med apelsin
One piece of chocolate a day, keeps the doctor away? Ett nytt experiment med brownies och den här gången är den ännu mer seg och mjuk samtidigt. Rekommenderar att ni gör den kvällen innan servering och låter den stå i kylen, då får den en ännu finare konsistens och blir dessutom lättare att skära i raka bitar.
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 8 pers
Ingredienser
- 125 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 2 st ägg stora
- 2 dl kakao
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 st apelsin skal + 3 msk saft
- 1 nypa salt
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 175 grader och klä en en bakform (20x20) med bakplåtspapper.
-
Smält smöret i en liten kastrull. Blanda ner sockret.
-
Tag bort kastrullen från plattan och rör ner äggen, ett i taget.
-
Blanda alla torra ingredienser och blanda ner i smeten.
-
Riv ner apelsinskal och pressa i saft en från apelsinen
-
Häll smeten i formen och grädda i 20 min.
-
Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet i minst 2h.
-
Pudra med kakao och skär i bitar.