Yummy, vad gott! Förra året när jag var i England åt jag sticky toffee pudding i en liten bar i staden Hull. Det såg inte mycket ut för världen men det var verkligen en supergott, skulle våga påstå att min variant av den är ännu godare, rentutav godast!
Sätt ugnen på 175 grader och smöra 4 st suffléformar
Lägg dadlarna i en matberedare och hacka till små bitar. Häll det varma vattnet över de och låt stå i några min.
Vispa smör och brun farin fluffigt. Vispa ner ägget. Häll över dadlarna.
Blanda alla de torra ingredienserna och rör försiktigt ner i smeten.
Häll i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 25 min. Testa med en provsticka att den är torr. Låt svalna helt.
Blanda brun farin, vispgrädde, smör och salt i en tjockbottnad kastrull.
Koka försiktigt upp tills den blir gyllenbrun.
Gör en mängd små hål i kakan med hjälp av en tandpetare.
Häll över en liten del av såsen och låt stå i ca 5-10 min. Upprepa sedan samma procedur.
Servera med vaniljglass