Sega citronkakor
Skriv ut
Sega citronkakor
Se hit alla cintronälskare. Här är kakan från citronhimlen!
Tillagningstid 2 timmar
Portioner 48 st
Ingredienser
- 200 g Philadelphia eller annan färskost
- 100 g smör osaltat
- 3 dl strösocker
- 1 tsk salt
- 2 msk citronsaft
- 2 st citroner skalet från
- 1 st äggula stor
- 1 st ägg stort
- 4,5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- färgpasta gul
- florsocker
Instruktioner
-
Vispa Philadelphia och smör vitt och fluffigt, ca 3 min.
-
Blanda ner socker, salt, citronsaft och citronzest.
-
Vispa ner ägg och äggula.
-
Blanda alla de torra ingredienser i en bunke och vispa ner lite i taget tills allt går ihop. Smeten ska vara lite lös.
-
Blanda ner eventuell färgpasta om du vill ha kakorna gulare.
-
Ställ i frysen i 1 timme.
-
Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på fyra plåtar.
-
Dela degen i ca 15g stora bitar, forma till bollar och rulla i florsocker.
-
Lägg tolv bollar på varje plåt och grädda i mitten av ugnen, i ca 14 min (de ska vara lätt bruna på undersidan)
-
Låt svalna helt på ett galler.
-
Servera och njut!