Bärsorbet
Skriv ut
Bärsorbet
En dessert behöver inte alls vara svår att göra. Gör en god bärsorbet som du serverar med rostade pistagenötter, hallon och lakritssås. Svårare än så behöver det inte vara.
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 6 timmar
Portioner 6
Ingredienser
Bärsorbet
- 500 g Hallon & blåbär
- 2 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 1 st lime skalet från
- 1 st äggvita från ett stort ägg
Garnering
- rostade pistagenötter
- lakritssås eller chokladsås
- hallon
Instruktioner
-
Koka upp bären tillsammans med vatten och strösocker och låt sjunda i några minuter.
-
Riv ner limeskalet.
-
Tag bort från plattan och sila bärblandningen genom en sil. Låt svalna helt.
-
Vispa äggvitan till ett hårt skum och rör ner i bärpurén.
-
Häll i en form och ställ i frysen i minst 6 timmar. Rör gärna ett par gånger så att sorbeten inte blir isig.
-
Tag fram valfria glas och skopa upp av sorbeten. Ringla över lite lakrits- eller chokladsås och strö över rostade pistagenötter.
-
Mums!