Bärsorbet

Bärsorbet

Skriv ut
Bärsorbet

Bärsorbet

En dessert behöver inte alls vara svår att göra. Gör en god bärsorbet som du serverar med rostade pistagenötter, hallon och lakritssås. Svårare än så behöver det inte vara. 

Tillagningstid 30 minuter
Total tid 6 timmar
Portioner 6

Ingredienser

Bärsorbet

  • 500 g Hallon & blåbär
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 st lime skalet från
  • 1 st äggvita från ett stort ägg

Garnering

  • rostade pistagenötter
  • lakritssås eller chokladsås
  • hallon

Instruktioner

  1. Koka upp bären tillsammans med vatten och strösocker och låt sjunda i några minuter.

  2. Riv ner limeskalet. 

  3. Tag bort från plattan och sila bärblandningen genom en sil. Låt svalna helt. 

  4. Vispa äggvitan till ett hårt skum och rör ner i bärpurén. 

  5. Häll i en form och ställ i frysen i minst 6 timmar. Rör gärna ett par gånger så att sorbeten inte blir isig.

  6. Tag fram valfria glas och skopa upp av sorbeten. Ringla över lite lakrits- eller chokladsås och strö över rostade pistagenötter.

  7. Mums!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg