Saffranskaka
Skriv ut
Saffranskaka
En supergod och enkel saffranskaka till en kall vinterdag. Den kondenserade mjölken ger inte bara sötma, utan ger kakan också en härlig konsistens.
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 6 pers
Ingredienser
Saffranskaka
- kokos
- 150 g smör
- 1 pkt saffran 0,5 g
- 100 g vit choklad
- 1 st ägg stort
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 burk kondenserad mjölk 397 g
- 3 dl vetemjöl
Garnering
- Florsocker
- Färska bär
- Vispgrädde
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Smörj och strö lite kokos i botten av en springform ca 20 cm i diameter
-
Hacka chokladen i mindre bitar
-
Smält smöret i en kastrull och blanda ner saffranet. Rör ner chokladen.
-
Vispa ägg och vaniljpulver lätt i en bunke. Blanda ner den kondenserade mjölken, mjöl och saffransblandningen. Vispa till en krämig och klumpfri smet.
-
Häll smeten i formen och grädda i ca 17 min (kakan ska vara lite kladdig).
-
Pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde och färska bär.