Varm choklad med polkagris
Skriv ut
Varm choklad med polkagris
Lit lyxigare variant av varm choklad med polkagrissmak. Gör med vit choklad för en lite sötare variant eller mörkt choklad för lite mer vuxen smak. Serveras självklart med vispad grädde och lite krossade polkagrisar på toppen. Perfekt en kall vinterdag!
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 2 stora glas
Ingredienser
Varm choklad
- 6 dl mjölk
- 100 g choklad vit eller mörk
- 50 g polkagrisar
Garnering
- 1 dl vispgrädde
- polkagrisar
Instruktioner
-
Mät upp mjölken i en kastrull och sätt plattan på medelvärme.
-
Hacka chokladen och häll ner den i mjölken
-
Krossa polkagrisarna i en mortel
-
Värm mjölken under omrörning tills chokladen och polkagrisarna har smält.
-
Vispa grädde och krossa några polkagrisar till garneringen
-
Häll upp den varma chokladen i stora glas / muggar
-
Spritsa eller klicka på grädde.
-
Lägg lite krossade polkagrisbitar uppe på.