Röd vinbärskaka

Röd vinbärskaka

Röd vinbärskaka

Har du vinbärsbuskar i trädgården? Passa på att plocka vinbär och baka den här goda, precis lagom syrliga kakan. Riktig god en varm sommardag tillsammans med glass och ett glas saft.

Tillagningstid 1 timme
Portioner 12 bitar

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 st ägg stora
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl röda vinbär
  • mandelspån till garnering

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en 20 cm pajform eller springform. 

  2. Bryn smöret i en liten kastrull.

  3. Vispa ägg och vitt och fluffigt. Rör ner smöret. 

  4. Blanda alla de torra ingredienserna i en liten skål och rör försiktigt ner i äggblandningen. 

  5. Häll smeten i formen, häll på de röda vinbären.

  6. Toppa med mandelspån och grädda mitt i ugnen i ca 30 min. 

  7. Låt svalna helt och servera med vaniljglass, grädde eller vaniljsås. 

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *