Röd vinbärskaka
Skriv ut
Röd vinbärskaka
Har du vinbärsbuskar i trädgården? Passa på att plocka vinbär och baka den här goda, precis lagom syrliga kakan. Riktig god en varm sommardag tillsammans med glass och ett glas saft.
Tillagningstid 1 timme
Portioner 12 bitar
Ingredienser
- 100 g smör
- 2 st ägg stora
- 2 dl strösocker
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl röda vinbär
- mandelspån till garnering
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en 20 cm pajform eller springform.
-
Bryn smöret i en liten kastrull.
-
Vispa ägg och vitt och fluffigt. Rör ner smöret.
-
Blanda alla de torra ingredienserna i en liten skål och rör försiktigt ner i äggblandningen.
-
Häll smeten i formen, häll på de röda vinbären.
-
Toppa med mandelspån och grädda mitt i ugnen i ca 30 min.
-
Låt svalna helt och servera med vaniljglass, grädde eller vaniljsås.