Morotscheesecake

Morotscheesecake

Skriv ut
Morotscheesecake

Morotscheesecake

Den bästa blandningen av en saftig morotskaka och en supergod färskostkräm. Det går jättebra att göra cheesecaken 2-3 dagar i förväg och ställa i kylen tills det är dags att servera den.

Portioner 10 bitar

Ingredienser

Cheesecakekräm

  • 400 g cream cheese rumstempererad
  • 2 st ägg stora
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver

Morotskaka

  • 100 g smör rumstempererat
  • 1 dl brun farin
  • 1 dl strösocker
  • 2 st ägg stora
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl gräddfil
  • 175 g morötter rivna

Frostning

  • 250 g mascarpone
  • 1 dl gräddfil
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 st citron skalet från

Garnering

  • 1 st morot
  • 1 dl valnötter
  • 1 msk honung

Instruktioner

Cheesekakekräm

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en 20 cm springform.

  2. Rör ihop cream cheese, ägg och gräddfil i en bunke tills allt har blandat sig väl.

  3. Blanda ner socker, vetemjöl och vaniljpulver lite i taget.

  4. Ställ blandningen åt sidan.

Morotskaka

  1. Vispa ihop smör, brun farin och strösocker vitt och fluffigt, ca 2-3 min.

  2. Vispa ner äggen, ett i taget tills allt blir krämigt och klumpfritt.

  3. Blanda alla de torra ingredienserna och vispa ner.

  4. Skala och riv morötterna fint.

  5. Vänd ner de rivna morötterna och gräddfilen i smeten.

Frosting

  1. Vispa ihop Mascarpone och gräddfil fluffigt. 

  2. Smaksätt med florsocker och citronzest efter önskad smak.

Montering

  1. Häll hälften av morotskakan i springformen och banka formen så att alla eventuella luftbubblor försvinner.

  2. Klicka i hälften av cheesecakekrämen på kaksmeten (Obs! rör inte runt).

  3. Klicka sedan i resten av kaksmeten över cheesecakekrämen. Återigen viktigt att inte röra runt.

  4. Avsluta med att hälla över resten av cheesecakekrämen i formen och släta till med en vinklad palett.

  5. Banka formen igen så att alla luftbubblor försvinner.

  6. Baka cheesecake i mitten av ugnen i ca 45-70 min. Överbaka inte den - den ska fortfarande vara lite lös i mitten, det kommer att sätta till sig i kylen senare.

  7. När halva tiden har gått, täck med aluminiumfolie så inte cheesecake blir brun på toppen.

  8. Tag ut cheesecaken och låt svalna helt på ett galler, ställ sedan i kylen i minst 3 timmar.

  9. Bred ut ett jämnt lager av frostingen på kakan och låt stå i kylen tills det är dags att servera den.

Garnering

  1. Riv moroten på längden och blanda med valnötterna och honungen i en stekpanna på medelvärme.

  2. Blanda runt tills allt får en fin färg. 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg