Choklad- och Oreopaj
Choklad- och Oreopaj
Det här är en superenkel paj som inte tar många minuter att slänga ihop. God Oreobotten, mjuk chokladganache och syrliga röda vinbär.
Ingredienser
- 2 pkt Oreokakor 308 g
- 100 g smör
- 2 dl vispgrädde
- 200 g mjölkchoklad
- 100 g mörk choklad
Instruktioner
-
Mixa Oreokakorna till smulor i en mixer och lägg i en bunke.
-
Smält smöret i en kastrull och blanda med kaksmulorna. Rör tills det precis går ihop och fördela blandningen i pajform, ca 24cm i diameter. Tryck till med fingertopparna eller med ett decilitermått för att få en jämn botten.
-
Låt stå i frysen i 10 minuter.
-
Hacka chokladen i små bitar.
-
Häll grädden i en kastrull och låt koka upp. Ta bort kastrullen från värmen direkt, blanda ner chokladen och rör om med slickepott tills chokladen har smält.
-
Ta ut Oreobotten ur frysen och häll chokladblandningen över. Ställ i kylskåp i minst 2 timmar eller över natten.
-
Ta ut pajen ur kylen 15 minuter innan servering.
-
Garnera med röda vinbär och krossade Oreokex. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.