Mjuk pepparkaka

Lucka 17: Mjuk pepparkaka
Jag kan garantera att den här mjuka pepparkakan är något helt extra! Supermjuk och saftig, toppad med choklad och goda bär! Har du inte en sockerkaksform hemma, går det at utmärkt att använda en vanlig 24 cm springform.
Ingredienser
Mjuk pepparkaka
- 150 g smör
- 3 st ägg stora
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 dl brun farin
- 1,5 dl lingonsylt
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk kanel
- 1 msk kardumma gärna nystött
- 3 dl vetemjöl
Garnering
- 100 g mjölkchoklad eller mörk choklad
- hackade nötter
- färska bär
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en valfri sockerkaksform.
-
Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
-
Vispa ägg, strösocker och brun farin vitt och fluffigt, ca 3-4 min.
-
Rör ner lingonsylten med en slickepott.
-
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner i äggblandningen tills allt går ihop.
-
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 min. Testa med en provsticka att den är torr.
-
Låt svalna helt.
-
Hacka chokladen i små bitar och smält över ett vattenbad.
-
Stjälp upp kakan och häll över chokladen.
-
Garnera med bär och hackade nötter.