Jordgubbsrulltårta med vit chokladkräm
Jordgubbsrulltårta med vit chokladkräm
Rulltårta är ju så himla gott och man kan variera smakerna som man vill. Just den här tårtan påminner väldigt mycket sommaren, den har en härligt fin färg och en len vitchokladkräm som möter söta jordgubbar. Det går utmärkt att förbereda dagen innan kalaset eller festen och gillar du inte jordgubbar, byt ut till hallon. Det blir supergott också!
Ingredienser
Rulltårta
- 25 g smör
- 90 g äggvita ca 2-3 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 st ägg stort
- 60 g äggulor ca 2-3 ägg
- 1/2 dl vetemjöl
- 3/4 dl mandelmjöl
- 1 tsk karamellfärg röd
Vit chokladkräm
- 250 g mascarpone
- 200 g vit choklad
- 1 tsk vaniljpulver
Garnering
- jordgubbar färska
- florsocker
Instruktioner
Rullstårta
-
Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.
-
Smält smöret och låt det svalna helt.
-
Vispa äggvitorna och tillslätt sockret lite i taget tills det blir en fluffig maräng.
-
Rör ihop ägget och äggulorna lätt och vispa ner det i marängen.
-
Vänd försiktigt ner vetemjöl och mandelmjöl med en slickepott.
-
Rör ner smöret och blanda ner hushållsfärg.
-
Häll smeten i långpannan och stryk med en palett till en jämn kaka.
-
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min. Testa med en provsticka mot slutet av gräddningstiden att den är torr.
-
Tag ut kakan, låt svalna i några minuter och vänd sedan över den på ett nytt bakplåtspapper.
-
Låt svalna helt och tag sedan försiktigt bort det översta bakplåtspapperet (om det har fastnat, stryk med en blöt disktrasa eller blöt hand).
Vit chokladkräm
-
Dela, hacka och smält den vita chokladen över ett vattenbad. Låt svalna helt.
-
Vispa Mascarpone och vaniljpulver fluffigt.
-
Vispa ner den vita chokladen och låt stå i kylen i 30 min tills krämen är tjockare.
Montering
-
Bred ut krämen på kakan med en palett eller slickepott men lämna 1cm från kanterna.
-
Tag hjälp av bakplåtspapperet och rulla inåt från långsidan.
-
Låt stå i kylen tills det är dags att servera den.
-
Garnera med resten av krämen och jordgubbar.