Bakade päron med kolagrädde
Skriv ut
Bakade päron med kolagrädde
70-talet ringde och ville ha tillbaka sina päron. Bort med after eighten och in med hasselnötter, honung och kolagrädde så har du en riktigt god och lättgjord dessert.
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 pers
Ingredienser
- 4 st päron
- 2 msk honung
- 0,5 dl hasselnötter
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 0,5 tsk mald kardemumma
Kolagrädde
- 1,5 dl vispgrädde
- 0,5 dl dulce de leche
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 200 grader och lägg bakplåtspapper i en form.
-
Skala päronen med en potatisskalare, dela på mitten och gröp ur kärnan med en liten sked.
-
Ringla över honungen och strö över hasselnötterna.
-
Blanda vaniljpulver och kardemumma i en liten skål och strö över.
-
Baka i ugnen i ca 15 min.
-
Vispa grädde och blanda sedan i dulce de lechen.
-
Servera de varma päronen med kolagrädden.