Hur brukar ni baka era bullar? Jag älskar att baka bullar i en plåt, ställa på bordet och alla gäster får hugga in tillsammans med vaniljglass. Det blir så mycket mer än bara en bulle i handen! Mitt superduperbra tips att tänka på när ni ska baka bullar - snåla inte med de goda ingredienserna! Det ska vara mycket smör, mycket socker och mycket fyllning. Det kallar jag bra fika!
Smula ner jästen i en bunke.
Värm mjölken till max 37 grader i en kastrull och blanda med jästen. Rör ner socker, kardemumma, ägg, salt och sist mjölet lite i taget.
Tillsätt smöret lite i taget och arbeta degen i en hushållsasassistent tills den blir helt slät och elastiskt, i cirka 10 minuter,
Låt jäsa under bakduk i 1 timme medan du gör fyllningen.
Dela smöret små bitar och lägg i en bunke. Riv ner mandelmassan.
Finmal pistagenötterna och blanda ner.
Rör ner vaniljpulver och blanda med en slickepott till en jämn smet.
Sätt ugnen på 250 grader och klä en valfri långpanna med bakplåtspapper.
Knåda degen och kavla ut till en rektangel, cirka 40 x 50 cm.
Fördela fyllningen med en palett eller en slickepott och rulla ihop till en lång rulle. Dela i 20 bullar.
Lägg bullarna bredvid varandra i långpannan och låt jäsa i ytterligare 30 min.
Pensla med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker, mandelspån och pistagenötter.
Ställ in bullarna mitt i ugnen och sänk värmen till 225 grader. Grädda i ca 20-25 min tills bullarna får en gyllenbrun färg.
Servera med vaniljglass.