Vit chokladcheesecake – no bake
Vit chokladcheesecake - no bake
Krämig cheesecake med vit choklad och turkisk youghurt gör att den blir sådär härligt sötsyrlig i smaken. Bäst av allt den är no bake, ingen ugn här. Förbered och ställ in i frysen, sen är det bara att ta fram en stund innan det är dags för fika.
Ingredienser
Botten
- 100 g Digestivekex
- 100 g kokos
- 100 g smör
Fyllning
- 200 g vit choklad
- 2 st gelatinblad
- 400 g cream cheese rumstempererad
- 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljpulver
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 dl turkisk yoghurt
Garnering
- jordgubbar
- citronmeliss
- mynta
Instruktioner
Botten
-
Smält smöret i en liten kastrull.
-
Rosta kokosen i en torr stekpanna.
-
Kör kexen och kokosen i en matberedare.
-
Blanda ner smöret. Smöra först och fodra en 20 cm springform med degen till botten.
-
Ställ i frysen i 20 minuter.
Fyllning
-
Hacka chokladen fint och smält över ett vattenbad. Låt svalna.
-
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
-
Vispa ihop cream cheese, strösocker vaniljpulver, grädde och turkisk yoghurt med en elvisp.
-
Smält gelatinbladen försiktigt i micron eller i en liten kastrull och blanda med cream cheese blandningen.
-
Vispa ner den smälta chokladen.
-
Häll ostblandningen i formen, jämna till med en liten palett och lägg över plastfolie.
-
Ställ i frysen i minst 5, gärna över natten.
-
Tag ut ca 20 min innan servering och servera med färska jordgubbar. Lite citronmeliss eller mynta passar också bra till.