Saffransbiskvier
Saffransbiskvier
Kombinationen saffran och vit choklad är närmast obeskrivligt gott oavsett om det är i lussebullar, praliner och inte minst i dessa saffransbiskvier med vitt chokladtäcke.
Fotografi: Evis Renander
Ingredienser
Mandelbotten
- 100 g mandelmassa
- 1/4 dl strösocker
- 1-2 st äggvitor stora
Saffranssmörkräm
- 100 g smör osaltat
- 1 dl florsocker
- 1 pkt saffran 0,5 g
- 1 st äggula stor
Garnering
- 200 g vit choklad
Instruktioner
Mandelbotten
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Riv mandelmassan grovt och rör ner sockret.
-
Vispa äggvitorna för hand och rör ner lite i taget i mandel- och sockerblandningen tills det blir en krämig konsistens.
-
Rita runda cirklar, ca 4 cm i diameter på ett bakplåtspapper och spritsa ut smeten på cirklarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 min.
-
Vänd på kakorna när de kommer ut från ugnen, smörkrämen ska vara på den sidan som varit nederst i ugnen.
Saffranssmörkräm
-
Vispa smör, florsocker och saffran till en fluffig smet.
-
Häll i äggulan och vispa tills allt går ihop och blir krämigt.
-
När mandelkakorna har svalnat, fördela smörkrämen på kakorna med hjälp av en liten tesked / liten palett. In i frysen!
Garnering
-
Under tiden som biskvierna är i frysen, smält chokladen och temperera om det önskas (kan uteslutas).
-
Doppa biskvierna i chokladen och dekorera efter önskemål. Glitter blir superfint!