Raberberrutor
Rabarberrutor
Rabarbern forsätter att växa för fullt i min trädgård vilket betyder ännu mer rabarber att baka något gott med. Den här kakan är otroligt saftigt och söt, dessutom smaksatt med kardemumma som är passar utmärkt till rabarbern.
Ingredienser
- 100 g smör
- 100 g vit choklad
- 2 st ägg stora
- 1,5 dl strösocker
- 2 dl mjölk
- 1 tsk kardemumma mortlad
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 200 g rabarber ca 4 dl
- 1 msk potatismjöl
- mandelspån
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 175 grader och ta lägg bakplåtspapper i en rektangulär form eller en 22 cm springform.
-
Smält smör och vit choklad i en liten kastrull.
-
Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt. Rör ner smör- och vit chokladblandningen.
-
Blanda alla de torra ingredienserna i en liten skål och rör försiktigt ner i äggblandningen.
-
Skölj och dela rabarbern i små bitar. (Använder du frusna rabarber, blanda med potatismjölet.(
-
Häll hälften av smeten i formen och strö över hälften av rabarbern.
-
Häll på resten av smeten och strö över resen av rabarbern.
-
Toppa med mandelspån och grädda mitt i ugnen i ca 30 min
-
Låt svalna helt, dela i valfri storlek och servera med vaniljglass, grädde eller vaniljsås.