Påskkakor

Påskkakor

Påskkakor

Hur gulliga är inte de här söta fågelbo-kakorna? Det är superenkla att göra och passar utmärkt till påskens dessertbuffé. Krämig dulce de leche-fyllning, fågelbo av mörk choklad och ursöta små påskägg av din favoritsort.

Tillagningstid 1 timme
Portioner 20 st

Ingredienser

"Fågelbon"

  • 50 g smör
  • 2 msk mjölk
  • 150 g dulce de leche
  • 100 g cornflakes
  • 100 g kokos

Fyllning

  • 50 g dulce de leche

Garnering

  • 50 g mörk choklad
  • små påskägg

Instruktioner

  1. Blanda smör, mjölk och dulce de leche i en kastrull och värm försiktigt på spisen.

  2. Krossa cornflakesen med handen och rosta kokosen i en torr stekpanna.

  3. Blanda cornflakes och kokos och häll kolablandningen över. Blanda allt väl.

  4. Rulla till bollar, ca 20 st och gör en liten grop i varje så det ser ut som ett fågelbo.

  5. Ställ i kylen i 15 min. 

  6. Fyll en spritspåse med resten av dulce de lechen och fyll hålet i varje fågelbo. 

  7. Hacka den mörka chokladen och strö över groparna.

  8. Garnera med valfria små påskägg.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *