Påskkakor
Skriv ut
Påskkakor
Hur gulliga är inte de här söta fågelbo-kakorna? Det är superenkla att göra och passar utmärkt till påskens dessertbuffé. Krämig dulce de leche-fyllning, fågelbo av mörk choklad och ursöta små påskägg av din favoritsort.
Tillagningstid 1 timme
Portioner 20 st
Ingredienser
"Fågelbon"
- 50 g smör
- 2 msk mjölk
- 150 g dulce de leche
- 100 g cornflakes
- 100 g kokos
Fyllning
- 50 g dulce de leche
Garnering
- 50 g mörk choklad
- små påskägg
Instruktioner
-
Blanda smör, mjölk och dulce de leche i en kastrull och värm försiktigt på spisen.
-
Krossa cornflakesen med handen och rosta kokosen i en torr stekpanna.
-
Blanda cornflakes och kokos och häll kolablandningen över. Blanda allt väl.
-
Rulla till bollar, ca 20 st och gör en liten grop i varje så det ser ut som ett fågelbo.
-
Ställ i kylen i 15 min.
-
Fyll en spritspåse med resten av dulce de lechen och fyll hålet i varje fågelbo.
-
Hacka den mörka chokladen och strö över groparna.
-
Garnera med valfria små påskägg.