Glutenfri mandeltårta
Glutenfri mandeltårta
En härligt god tårta med mandelbotten, mörk choklad och apelsin. Passar perfekt för alla som är glutenallergiker.
Ingredienser
Mandelkaka
- 6 st äggvitor stora
- 2,5 dl strösocker
- 3 dl mandelmjöl
- 1 tsk vaniljpulver
- 200 g mörk chokolad hackad
- 2 st apelsiner zest från
Ganache
- 0,5 dl vispgrädde
- 1 msk honung
- 100 g mörk choklad
Garnering
- torkade blomblad
- pistagenötter
Instruktioner
Mandelkaka
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Vispa äggvitorna och halva sockret med elvisp.
-
Blanda ner resten av sockret och vispa till en fast maräng.
-
Rör försiktigt ner mandelmjöl, vaniljpulver, hackad choklad och apelsinzest med en slickepott.
-
För över allt till en 22-24 cm springform.
-
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min.
-
Låt svalna helt och gör under tiden ganachen.
Ganache
-
Koka upp grädde och honung.
-
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Häll grädden över chokladen och rör runt till en slät blandning. Låt svalna i några minuter.
-
Gör små hål i kakan men hjälp av tex en tandpetare. Häll ganachen över kakan och låt stå i rumstemperatur.
-
Tag bort sidorna på springformen och garnera med torkade blomblad och pistagenötter.
Receptanteckning
Servera gärna med en klick vispgrädde.