Crème brûlée för två
Crème brûlée för två
Crème brûlée for two! Måste vara en av mina favoritdesserter. Dessutom är den inte alls så svåra att göra som man kan tro. Smakar allra bäst gör den när man får dela på den med någon man tycker om! Glöm inte att ha äggulan i rumstemp så inte krämen skär sig.
Ingredienser
- 1 st vaniljstång
- 4 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
- 5 st äggulor stora, ca 100g
Garnering
- strösocker
- färska bär
Instruktioner
-
Skrapa ur vaniljstången och koka upp tillsammans med grädde och socker.
-
Separera ägget och vispa äggulan lätt för hand.
-
Tag bort gräddblandningen från plattan och vispa ner äggulan lite i taget.
-
Låt stå i ca 20 min.
-
Sätt ugnen på 150 grader och häll vatten i en djup långpanna.
-
Lägg en stor eller mindre brûlée-formar i vattenbadet, sila över blandningen och skjut in i ugnen i 45 min tills det inte dallrar längre.
-
Tag ut och ställ i kylen i minst 3h. Strö på sockret och bränn av med en gasolbrännare.
-
Dekorera med färska bär.