Brownie deluxe
Brownie deluxe
Jag älskar allt med choklad och den här goda brownien är något extra kan jag lova! En seg och mjuk botten på mörk choklad, ett lager av en krämig jordnötsfyllning, en söt mjölkchoklad från Lindt och som sedan toppas med salta jordnötter.
Ingredienser
Brownie
- 150 g smör
- 100 g mörk choklad Lindt
- 1,5 dl strösocker
- 1 dl brun farin
- 1 dl kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 st ägg stora
- 1,5 dl vetemjöl
Jordnötsfrosting
- 75 g smör osaltat, rumsvarmt
- 200 g jordnötssmör Green Choice
- 1 tsk vaniljpulver
- 0,75 dl florsocker
Garnering
- 100 g mjölkchoklad Lindt
- 0,5 dl jordnötter salta
Instruktioner
Brownie
-
Sätt ugnen på 175 grader och klä en bakplåt ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper.
-
Smält smöret i en kastrull och hacka chokladen fint.
-
Tag bort kastrullen från plattan och rör ner hackad choklad, strösocker och brun farin.
-
Rör ner kakao, vaniljpulver och arbeta in ett ägg i taget med en slickepott.
-
Blanda tillslut ner vetemjölet och rör till en jämn blandning.
-
Häll smeten i plåten och grädda mitt i ugnen i ca 22-25 min. Låt svalna helt i formen.
Jordnötsfrosting
-
Vispa smöret fluffigt, i ca 2 min.
-
Häll i jordnötssmöret lite i taget och fortsätt att vispa.
-
Vispa ner vaniljpulver och lite i taget av florsockret till en jämn och fluffig frosting.
Montering
-
Bred ut jordnötsfrostingen på brownien och ställ i frysen i ca 30 min tills den stelnar helt.
-
Hacka mjölkchokladen fint och smält över ett vattenbad.
-
Tag ut kakan från frysen och bred mjölkchokladen på kakan med en palett .
-
Strö över hackade jordnötter och ställ i kylen tills chokladen har stelnat.
-
Dela efter önskad storlek och servera gärna med lite lättvispad grädde.