Lördag måste ändå vara den bästa dagen på hela veckan eller vad säger ni? Börja dagen med att baka mina kalljästa lördagsfrallor eller som vi skåningar säger - bullar. Rör ihop allt kvällen innan och låt kylskåpet göra det stora jobbet. Det är så himla gott och lyxigt med nybakt på morgonen!
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om så att jästen löser sig.
Blanda ner honung, olivolja, salt och keso.
Tillsätt mjölet lite i taget och bearbeta degen kraftigt i assistent, i ca 15 min tills den blir smidig och glansig.
Täck bunken med lock eller plastfilm och låt stå i kylskåpet över natten.
Sätt ugnen på 250 grader och ställ en långpanna i botten av ugnen.
Skrapa ut degen på ett mjölat bakbord. Rulla till en avlång längd och dela i 15 bitar med hjälp av en degskrapa, ca 80g/fralla.
Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper, pensla eller spraya dem med vatten och strö över lite mjöl eller valfria frön.
Ställ in plåten mitt i ugnen, häll ett litet glas vatten i långpannan och lämna luckan på glänt i några sekunder så ångan försvinner. Stäng luckan, sänk värmen till 225 grader och grädda frallorna i 20–25 minuter tills de får en härlig gyllenbrun färg eller en innertemperatur på 94-96 grader.
Garnera gärna frallorna med dina favoritfrön.