Sommarbrytbröd

Sommarbrytbröd

Skriv ut
Sommarbrytbröd

Sommarbrytbröd


Tillagningstid 3 timmar
Portioner 24 bitar

Ingredienser

  • 30 g jäst blå för matbröd
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung flytande
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 8 dl vetemjöl special ca 480g
  • 150 g fetaost
  • 24 st babytomater
  • havssalt
  • rosmarin

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till max 37 grader i en kastrull. Häll vattnet i bunken och rör om tills allt har lösts upp.

  2. Rör ner salt och honung. Tillsätt mjölet lite i taget..

  3. Tillsätt smöret lite i taget och arbeta till en smidig deg i hushållsmaskin i cirka 10 minuter, eller minst dubbelt så länge för hand.

  4. Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk, cirka 1 timme.

  5. Skär fetaosten i små bitar.

  6. Knåda degen ordentligt i några minuter och blanda i fetaosten.

  7. Klä en långpanna, cirka 25 x 35 cm, med bakplåtspapper, ringla över lite olivolja och tryck ut degen.

  8. Kavla försiktigt ut degen ända till kanterna på långpannan. Stansa ut fyrkanter i önskad storlek med hjälp av en degskrapa eller vass kniv. Gör ett litet hål i varje kvadrat och tryck ner en babytomat. Ringla över lite olivolja och strö över lite havssalt. 

  9. Låt jäsa i 45 minuter under bakduk, sätt under tiden ugnen på 200 grader.

  10. Grädda brödet mitt i ugnen i 25–30 minuter tills det får en fin gyllenbrun färg Låt svalna och stjälp upp på ett galler.

  11. Garnera med rosmarin.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg