Jordgubbstiramisu
Skriv ut
Jordgubbstiramisu
Min variant på den italienska desserten, som består av savoiardikex och en god kräm av mascarpone, grädde och ett lager av söta jordgubbar. En lätt och fluffig dessert som både barn och vuxna kommer att älska.
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 6 pers
Ingredienser
- 250 g maskarpone
- 4 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 msk florsocker
- 1 dl rabarbersaft koncentrerad
- 150 g färska jordgubbar
- 20 st Savoiardikex
Garnering
- kakao
Instruktioner
-
Vispa vispgrädde, vaniljpulver och florsocker fluffig. Blanda ner mascarponen och vispa till en jämn smet.
-
Skölj, torka och skär jordgubbarna i skivor. Ställ undan.
-
Doppa hälften av kexen (både sidorna) i rabarbersaften och fördela i botten av en form (ca 27x18cm). Bred på fyllningen.
-
Lägg ett lager till av doppade kex, kräm och jordgubbar.
-
Avsluta med att breda ut eller spritsa resten av fyllningen.
-
Ställ i kylen i minst 2 timmar och strö över kakao strax innan servering.