Vit chokladcheesecake

Vit chokladcheesecake – no bake

Vit chokladcheesecake - no bake

Krämig cheesecake med vit choklad och turkisk youghurt gör att den blir sådär härligt sötsyrlig i smaken. Bäst av allt den är no bake, ingen ugn här. Förbered och ställ in i frysen, sen är det bara att ta fram en stund innan det är dags för fika.

Förberedelser 5 timmar
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 5 timmar 45 minuter

Ingredienser

Botten

  • 100 g Digestivekex
  • 100 g kokos
  • 100 g smör

Fyllning

  • 200 g vit choklad
  • 2 st gelatinblad
  • 400 g cream cheese rumstempererad
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl turkisk yoghurt

Garnering

  • jordgubbar
  • citronmeliss
  • mynta

Instruktioner

Botten

  1. Smält smöret i en liten kastrull.

  2. Rosta kokosen i en torr stekpanna. 

  3. Kör kexen och kokosen i en matberedare. 

  4. Blanda ner smöret. Smöra först och fodra en 20 cm springform med degen till botten.

  5. Ställ i frysen i 20 minuter.

Fyllning

  1. Hacka chokladen fint och smält över ett vattenbad. Låt svalna.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

  3. Vispa ihop cream cheese, strösocker vaniljpulver, grädde och turkisk yoghurt med en elvisp. 

  4. Smält gelatinbladen försiktigt i micron eller i en liten kastrull och blanda med cream cheese blandningen.

  5. Vispa ner den smälta chokladen. 

  6. Häll ostblandningen i formen, jämna till med en liten palett och lägg över plastfolie.

  7. Ställ i frysen i minst 5, gärna över natten.

  8. Tag ut ca 20 min innan servering och servera med färska jordgubbar. Lite citronmeliss eller mynta passar också bra till. 

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *