Toffeebräck

Toffeebräck

Toffeebräck

Ett snabbt, enkelt och farligt gott julgodis. 

Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Portioner 8 pers

Ingredienser

Toffeebräck

  • 200 g osaltat smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Garnering

  • 100 g mörk choklad
  • 50 g nötter dina favoritnötter
  • torkade bär

Instruktioner

  1. Lägg nötterna på en plåt och rosta i ugnen i ca 10 min på 175 grader. Hacka fint och ställ åt sidan.

  2. Hacka chokladen fint och ställ åt sidan. 

  3. Lägg smörpapper i en valfri form (tex springform, långpanna).

  4. Koka upp smör, socker, vaniljpulver och salt i en tjockbottnad kastrull och rör om hela tiden tills allt får en gyllenbrun färg och tjock konsistens, ca 10 min.

  5. Häll toffeen på plåten, strö över den finhackade chokladen och släta till med en palett.

  6. Strö över hackade nötter och torkade bär.

  7. Ställ i kylen i minst 1 timme, dela sedan i lagom stora bitar efter önskemål.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *