Toffeebräck
Skriv ut
Toffeebräck
Ett snabbt, enkelt och farligt gott julgodis.
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Portioner 8 pers
Ingredienser
Toffeebräck
- 200 g osaltat smör
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
Garnering
- 100 g mörk choklad
- 50 g nötter dina favoritnötter
- torkade bär
Instruktioner
-
Lägg nötterna på en plåt och rosta i ugnen i ca 10 min på 175 grader. Hacka fint och ställ åt sidan.
-
Hacka chokladen fint och ställ åt sidan.
-
Lägg smörpapper i en valfri form (tex springform, långpanna).
-
Koka upp smör, socker, vaniljpulver och salt i en tjockbottnad kastrull och rör om hela tiden tills allt får en gyllenbrun färg och tjock konsistens, ca 10 min.
-
Häll toffeen på plåten, strö över den finhackade chokladen och släta till med en palett.
-
Strö över hackade nötter och torkade bär.
-
Ställ i kylen i minst 1 timme, dela sedan i lagom stora bitar efter önskemål.