Sega citronkakor

Sega citronkakor

Sega citronkakor

Se hit alla cintronälskare. Här är kakan från citronhimlen!

Tillagningstid 2 timmar
Portioner 48 st

Ingredienser

  • 200 g Philadelphia eller annan färskost
  • 100 g smör osaltat
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk citronsaft
  • 2 st citroner skalet från
  • 1 st äggula stor
  • 1 st ägg stort
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • färgpasta gul
  • florsocker

Instruktioner

  1. Vispa Philadelphia och smör vitt och fluffigt, ca 3 min.

  2. Blanda ner socker, salt, citronsaft och citronzest.

  3. Vispa ner ägg och äggula. 

  4. Blanda alla de torra ingredienser i en bunke och vispa ner lite i taget tills allt går ihop. Smeten ska vara lite lös.

  5. Blanda ner eventuell färgpasta om du vill ha kakorna gulare.

  6. Ställ i frysen i 1 timme. 

  7. Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på fyra plåtar.

  8. Dela degen i ca 15g stora bitar, forma till bollar och rulla i florsocker.

  9. Lägg tolv bollar på varje plåt och grädda i mitten av ugnen, i ca 14 min (de ska vara lätt bruna på undersidan) 

  10. Låt svalna helt på ett galler.

  11. Servera och njut!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *