Lionbrownie

Lionbrownie

 

Lionbrownie

Att baka handlar om att experimentera och testa nya smaker. Den här brownies blev därföre just lite roligare när den smaksattes med Lionchoklad. Blanda gärna ner chokladen i smeten och toppa som garnering, då kommer smaken ut som bäst!

Portioner 6 pers

Ingredienser

Brownie

  • 150 g smör
  • 2 st ägg stora
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 2 st Lion

Garnering

  • Lion
  • Dulce de leche

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i en 20cm springform.

  2. Smält smöret i en kastrull.

  3. Blanda ägg, farinsocker, strösocker, kakao och vaniljpulver med en slickepott.

  4. Rör ner det smälta smöret, vetemjölet och saltet.

  5. Dela Lion-chokladen i mindre bitar.

  6. Häll hälften av smeten i formen, lägg ett lager av chokladen och häll resten av smeten på.

  7. Grädda mitt i ugnen i ca 17 min.

  8. Låt stå i rumstemperatur och ställ sedan in i kylen i ca 1h innan servering.

  9. Garnera med Lionchoklad och florsocker och ev ringla över lite dulce de leche.

  10. Servera med vaniljglass och rårörda hallon.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *