Lionbrownie

Lionbrownie

 

Skriv ut
Lionbrownie

Lionbrownie

Att baka handlar om att experimentera och testa nya smaker. Den här brownies blev därföre just lite roligare när den smaksattes med Lionchoklad. Blanda gärna ner chokladen i smeten och toppa som garnering, då kommer smaken ut som bäst!

Portioner 6 pers

Ingredienser

Brownie

  • 150 g smör
  • 2 st ägg stora
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 2 st Lion

Garnering

  • Lion
  • Dulce de leche

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i en 20cm springform.

  2. Smält smöret i en kastrull.

  3. Blanda ägg, farinsocker, strösocker, kakao och vaniljpulver med en slickepott.

  4. Rör ner det smälta smöret, vetemjölet och saltet.

  5. Dela Lion-chokladen i mindre bitar.

  6. Häll hälften av smeten i formen, lägg ett lager av chokladen och häll resten av smeten på.

  7. Grädda mitt i ugnen i ca 17 min.

  8. Låt stå i rumstemperatur och ställ sedan in i kylen i ca 1h innan servering.

  9. Garnera med Lionchoklad och florsocker och ev ringla över lite dulce de leche.

  10. Servera med vaniljglass och rårörda hallon.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg