Lionbrownie
Lionbrownie
Att baka handlar om att experimentera och testa nya smaker. Den här brownies blev därföre just lite roligare när den smaksattes med Lionchoklad. Blanda gärna ner chokladen i smeten och toppa som garnering, då kommer smaken ut som bäst!
Ingredienser
Brownie
- 150 g smör
- 2 st ägg stora
- 1,5 dl farinsocker
- 1/2 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
- 2 st Lion
Garnering
- Lion
- Dulce de leche
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i en 20cm springform.
-
Smält smöret i en kastrull.
-
Blanda ägg, farinsocker, strösocker, kakao och vaniljpulver med en slickepott.
-
Rör ner det smälta smöret, vetemjölet och saltet.
-
Dela Lion-chokladen i mindre bitar.
-
Häll hälften av smeten i formen, lägg ett lager av chokladen och häll resten av smeten på.
-
Grädda mitt i ugnen i ca 17 min.
-
Låt stå i rumstemperatur och ställ sedan in i kylen i ca 1h innan servering.
-
Garnera med Lionchoklad och florsocker och ev ringla över lite dulce de leche.
-
Servera med vaniljglass och rårörda hallon.