Kalljasta lördagsfrallor

Kalljästa lördagsfrallor

Skriv ut
Kalljasta lördagsfrallor

Kalljästa lördagsfrallor

Lördag måste ändå vara den bästa dagen på hela veckan eller vad säger ni? Börja dagen med att baka mina kalljästa lördagsfrallor eller som vi skåningar säger - bullar. Rör ihop allt kvällen innan och låt kylskåpet göra det stora jobbet. Det är så himla gott och lyxigt med nybakt på morgonen!

Tillagningstid 30 minuter
Portioner 15 st

Ingredienser

  • 25 g jäst blå för matbröd
  • 5 dl vatten kallt
  • 2 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 250 g Keso 1 burk
  • 900 g vetemjöl special ca 15 dl

Instruktioner

Kvällen innan

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om så att jästen löser sig.

  2. Blanda ner honung, olivolja, salt och keso. 

  3. Tillsätt mjölet lite i taget och bearbeta degen kraftigt i assistent, i ca 15 min tills den blir smidig och glansig. 

  4. Täck bunken med lock eller plastfilm och låt stå i kylskåpet över natten.

Morgonen dag 2

  1. Sätt ugnen på 250 grader och ställ en långpanna i botten av ugnen.

  2. Skrapa ut degen på ett mjölat bakbord. Rulla till en avlång längd och dela i 15 bitar med hjälp av en degskrapa, ca 80g/fralla. 

  3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper, pensla eller spraya dem med vatten och strö över lite mjöl eller valfria frön.

  4. Ställ in plåten mitt i ugnen, häll ett litet glas vatten i långpannan och lämna luckan på glänt i några sekunder så ångan försvinner. Stäng luckan, sänk värmen till 225 grader och grädda frallorna i 20–25 minuter tills de får en härlig gyllenbrun färg eller en innertemperatur på 94-96 grader.

Receptanteckning

Garnera gärna frallorna med dina favoritfrön.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg