Sticky toffee pudding

Sticky toffee pudding

Sticky toffee pudding

Yummy, vad gott! Förra året när jag var i England åt jag sticky toffee pudding i en liten bar i staden Hull. Det såg inte mycket ut för världen men det var verkligen en supergott, skulle våga påstå att min variant av den är ännu godare, rentutav godast! 

Tillagningstid 1 timme
Portioner 4 st

Ingredienser

Pudding

  • 120 g dadlar kärnfria
  • 1,5 dl vatten hett
  • 60 g smör rumstempererat
  • 1,5 dl brun farin
  • 1 st ägg stort
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt

Toffeesås

  • 2 dl brun farin
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 nypa salt

Instruktioner

Pudding

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra 4 st suffléformar 

  2. Lägg dadlarna i en matberedare och hacka till små bitar. Häll det varma vattnet över de och låt stå i några min.

  3. Vispa smör och brun farin fluffigt. Vispa ner ägget. Häll över dadlarna.

  4. Blanda alla de torra ingredienserna och rör försiktigt ner i smeten.

  5. Häll i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 25 min. Testa med en provsticka att den är torr. Låt svalna helt. 

Toffeesås

  1. Blanda brun farin, vispgrädde, smör och salt i en tjockbottnad kastrull. 

  2. Koka försiktigt upp tills den blir gyllenbrun. 

Servering

  1. Gör en mängd små hål i kakan med hjälp av en tandpetare. 

  2. Häll över en liten del av såsen och låt stå i ca 5-10 min. Upprepa sedan samma procedur. 

  3. Servera med vaniljglass 

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *