Shireens kladdis

Shireens kladdis

 

Skriv ut
Shireens kladdis

Shireens Kladdis

Härligt kladdig och chokladig. Mums!

Tillagningstid 30 minuter
Portioner 6 pers

Ingredienser

  • 100 g Mörk choklad
  • 150 g Smör
  • 2 st Ägg Stora
  • 2,5 dl Farinsocker
  • 0,5 dl Kakao
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 1 dl Vetemjöl
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader, smöra och pudra en 24-cm springform med kakao.

  2. Hacka chokladen fint. 

  3. Smält smöret i en kastrull och häll ner chokladen. 

  4. Blanda ägg och farinsocker försiktigt med en slickepott (OBS! ej pösigt).

  5. Blanda kakao, vaniljpulver, vetemjöl och salt i en bunke.

  6. Blanda försiktigt ner chokladblandningen i ägg- och sockerblandningen.

  7. Sila ner de torra ingredienserna och rör med en slickepott tills allt går ihop.

  8. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 18 min.

  9. Låt stå i rumstemperatur i minst en timme innan du serverar den.

  10. Servera med vaniljglass och rårörda hallon

Receptanteckning

Om du har möjlighet, låt gärna kakan stå över natten så sätter den sig ordentligt och blir riktig seg och god!

1 thoughts on “Shireens kladdis

  1. […] vinnare av Hela Sverige bakar 2016. Vi bakade kladdkaka enligt Shireen specialrecept som du hittar här. Kladdkakorna toppades med japp, marshmallows, daim, saltlakritssirap och till och med kexchoklad. […]

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg