Saffranskaka

Saffranskaka

Saffranskaka

En supergod och enkel saffranskaka till en kall vinterdag. Den kondenserade mjölken ger inte bara sötma, utan ger kakan också en härlig konsistens.

Tillagningstid 45 minuter
Portioner 6 pers

Ingredienser

Saffranskaka

  • kokos
  • 150 g smör
  • 1 pkt saffran 0,5 g
  • 100 g vit choklad
  • 1 st ägg stort
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 burk kondenserad mjölk 397 g
  • 3 dl vetemjöl

Garnering

  • Florsocker
  • Färska bär
  • Vispgrädde

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj och strö lite kokos i botten av en springform ca 20 cm i diameter 

  3. Hacka chokladen i mindre bitar

  4. Smält smöret i en kastrull och blanda ner saffranet. Rör ner chokladen.

  5. Vispa ägg och vaniljpulver lätt i en bunke. Blanda ner den kondenserade mjölken, mjöl och saffransblandningen. Vispa till en krämig och klumpfri smet.

  6. Häll smeten i formen och grädda i ca 17 min (kakan ska vara lite kladdig).

  7. Pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde och färska bär.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *