Saffranskaka
Saffranskaka
En supergod och enkel saffranskaka till en kall vinterdag. Den kondenserade mjölken ger inte bara sötma, utan ger kakan också en härlig konsistens.
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 6 pers
Ingredienser
Saffranskaka
- kokos
- 150 g smör
- 1 pkt saffran 0,5 g
- 100 g vit choklad
- 1 st ägg stort
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 burk kondenserad mjölk 397 g
- 3 dl vetemjöl
Garnering
- Florsocker
- Färska bär
- Vispgrädde
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Smörj och strö lite kokos i botten av en springform ca 20 cm i diameter
-
Hacka chokladen i mindre bitar
-
Smält smöret i en kastrull och blanda ner saffranet. Rör ner chokladen.
-
Vispa ägg och vaniljpulver lätt i en bunke. Blanda ner den kondenserade mjölken, mjöl och saffransblandningen. Vispa till en krämig och klumpfri smet.
-
Häll smeten i formen och grädda i ca 17 min (kakan ska vara lite kladdig).
-
Pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde och färska bär.